VERSE BLOEMEN of  ZIJDEN BLOEMEN 

Vaak wordt er getwijfeld over wat nou de beste keuze is, kunstzijde bloemen of verse bloemstukken als blikvanger voor de receptiebalie, op een vergadertafel of het bureau. Wij als expert op het gebied van kunstzijde bloemen abonnementen en planten zochten het voor jullie uit op basis van de volgende criteria.

Aanzicht;

Geur en allergie;

Prijs en levensduur.

 

WAT IS MOOIER, VERSE BLOEMEN OF EEN ZIJDEN BLOEMSTUK OP DE BALIE?

Wie wordt er nu niet blij van bloemen? Het is wetenschappelijk bewezen dat bloemenstukken een positief effect heeft op onze stemming en gevoelens. Daarnaast maakt het de omgeving aangenamer, opener en betrouwbaarder dan wanneer er geen bloemen aanwezig zijn. Maar welke van de twee scoort hoger in het aanzicht? Onze kunstbloemen zijn bijna niet van echt te onderscheiden  en hebben het voordeel dat het toepasbaar is in elke ruimte.

GEUR EN ALLERGIE

Onderzoek wijst uit dat verse bloemen verschillende geurmoleculen de lucht in drijven. Deze geuren zijn vaak niet bedoeld voor de menselijke neus. Bloemen zetten hun geur in om insecten en bestuivers aan te trekken, maar ook om te communiceren met andere bloemen en planten. Alle bloemen hebben een eigen soort geur, wat ervoor zorgt dat er een grote verscheidenheid aan heerlijke geurtjes is. Vanzelfsprekend hebben zijdebloemen geen geuren, wel is het mogelijk om een geurbeleving te creëren met een spray op de sfeerdecoratie.
Maar er zitten ook nadelen aan deze geuren, sommige mensen zijn allergisch voor sesquiterpeenlactonen. Deze stoffen komen van nature voor in bepaalde soorten bloemen, planten, groentes en zelfs in sommige types zonnebrandcrème. De ander vindt de geur van bepaalde bloemen totaal niet aangenaam. Dit komt, omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft qua geurtjes, de een houdt van zoet en de ander van kruidig. Dit is bij insecten ook zo, dit zorgt ervoor dat elke bloemsoort blijft bestaan. 

PRIJS EN LEVENSDUUR (KUNST)BLOEMEN ABONNEMENT 

Het voordeel van kunstzijde bloemen is dat de bloemen niet gaan verwelken, geen water of onderhoud nodig hebben. Uit onderzoek blijkt dat je daarnaast flink op de kosten kunt besparen (tot wel 75% t.o.v. verse bloemen) maar klopt deze uitspraak? Kwalitatieve verse bloemen blijven gemiddeld 7 dagen goed. Wanneer je dit over één maand berekend tegenover zijden bloemen dan gaan zijden bloemen gemiddeld 4x langer mee. Het is dan natuurlijk wel zo dat je een poosje dezelfde bloemen hebt staan. Deze keuze is dus per persoon verschillend. Maar we kunnen er niet ontkennen, zijden bloemen zijn voor de lange duur een stuk voordeliger en wint het daarmee op basis van het criterium: prijs en levensduur